Sisäänkirjoitettua

Elsa ja Piia sisäänkirjoittivat runokirjan

Elsa Partala ja Piia Toppila julkaisivat Suomi 100 runokirjaa –kirjasarjassa (Mediapinta) yhteisen runokirjan Sisäänkirjoitettua. Julkistamistilaisuuteen 19.10.2017 Kemin kaupunginkirjastoon oli saapunut runsas ystävien ja kiinnostuneiden joukko. Elsan ja Piian runoja esitti tilaisuudessa näyttelijä Riitta Mällinen.

Sisäänkirjoitettua on äidin ja tyttären runoja ihmisista, tuulesta ja varjoista mutta ennen kaikkea rakkaudesta. Siitä hetkestä kun sydämessa kolahtaa rantakivi. Elsa sanoi kirjoittavansa tunteella, vaikka ei aina pystykään ilmaisemaan suorin sanoin kaikkein vaikeimpia tunteita. Ne tulevat ulos kielikuvina. Piia vertasi omaa kirjoittamistaan maalaamiseen, mutta hän ei käytä murrettuja värejä eikä halua kuten ei äitinsäkään kirjoittaa kovin vaikeaselkoisia runoja.

Vastauksena yleisökysymykseen omasta lempirunosta kirjassa oli Elsan valinta Taivaan napa:

Kun makaa meren jäällä selällään / nähden vain avaruuden, / huomaa kuinka kaukana on / taivaan napa / – sitä unohtaa omansa.

Piian lempirunoksi valikoitui Kuu:

Kun kuu laskeutuu metsikön taakse / unohdan miltä se näyttää. / Mieleni hukkaa sen laaksot ja kukkulat, / valon ja varjot.

Se on kuin / tutun ihmisen silmät. / Iiriksien väriä ei muista / vaikka on katonut niitä / vuosikausia.

Takaisin sivulle Uutiset