Rinki ja jousikvartetti

Runon ja musiikin liitto näytti voimansa

Kirjoittajaryhmä Ringin ja Länsi-Pohjan jousikvartetin konserttikiertue osoittautui poikkitaiteelliseksi menestykseksi, jossa molemmat osapuolet saivat uusia ystäviä. Viiden konsertin kiertue Meri-Lapissa keräsi yleisöä yhteensä lähes 300 henkeä. Konserttipaikkakuntina olivat Kemi, Keminmaa, Tornio, Simo ja Tervola.

Monella paikkakunnalla yleisö tuli jutuuttamaan ja kiittelemään esiintyjiä. Runon ja musiikin liitto ihastutti. Runoja pidettiin syvästi ja inhimillisinä ja esittäjät saivat kiitosta eläytymisestä koko sydämellä. Anna Kyrön rinkiläisten runoista koostamaa ja ohjaamaa esityskokonaisuutta ihasteltiin onnistuneeksi.Tekstit olivat Marja-Leena Vierelän, Elsa Partalan, Virpi Summan, Kalevi Sipolan, Kaija Koiviston, Maarit Alatossavan, Saara Heikkisen, Kaarina Yrjönheikin ja Toini Marjamaan kirjoittamia.

Viimeisen konsertin päätteeksi Elsa Partala esitti kiitokset Länsi-Pohjan jousikvartetille ja sanoi, että kirjoittajille on ollut suuri ilo ja kunnia saada tulla kammioistaan samalle estradille jousikvartetin kanssa. Kvartetin jäsenet vakuuttelivat, että ilo on ollut molemminpuolinen.

Vielä jälkikäteenkin kiitosta on satanut monelta taholta ja on toivottu jatkoa vastaavanlaisesta yhteistyöstä.

Kuva ylhäällä: Kiertueen kaikki lausujat, takana vas. Tuula Sykkö, Anna Kyrö, Toini Marjamaa, Elsa Partala, edessä vas. Virpi Summa ja Sinikka Lappeteläinen.

Kuva alhaalla: Tällä lausujakokoonpanolla kiertua alkoi Kemistä. Jousikvartetin soittajat vas. Mikko Sorri, viulu, Anna-Maija Ylisuvanto, viulu, Olli-Pekka Kajasviita, sello ja Karri Perälä, alttoviulu.

Takaisin sivulle Uutiset