Lapin Kirjallisuusseura 20 v

Rinkiläiset olivat mukana perustamassa

Lapin Kirjallisuusseuraa

Lapin Kirjallisuusseura juhli Rovaniemellä 23.4.2016 20-vuotista taivaltaan Pohjois-Suomen kirjailijapäivien yhteydessä. Myös rinkiläisillä oli "näppinsä pelissä" jo, kun seuraa perustettiin. Koko 20 vuoden ajan Rinki ja monet sen jäsenistä ovat osallistuneet aktiivisesti seuran toimintaan. Seura on tärkeä yhdysside lappilaisten kirjailijoiden, harrastajakirjoittajien ja kirjallisuuden ystävien välillä.

Lapin Kirjallisuusseuran jäsenlehden Lapillisen upean juhlanumeron synttäriväelle esitteli lehden toimitussihteeri Anita Myllykoski (1. kuva alla), joka on myös Ringin varapuheenjohtaja. Uusiksi kunniajäseniksi, joita puheenjohtaja Eija Miranda Silventoinen haastatteli, kutsuttiin seuran pitkäaikainen sihteeri (1996-2010 ) Paula Alajärvi sekä Ringin taloudenhoitaja Toini Marjamaa (2. kuva alla, Eija Mirandan kysymyksistä huvittunut Toini vasemmalla). Toini toimi pitkään myös Kirjallisuusseuran taloudenhoitajana ja on seuran perustajajäseniä.

Muita Lapin Kirjallisuusseuran perustajajäseniä nykyisinkin vielä aktiivisista rinkiläisistä ovat Anna Kyrö ja Elsa Partala.

Takaisin sivulle Uutiset