Ilmastonmuutos kuvin ja sanoin

Tornion Kuvataideseuran Ilmastonmuutos-näyttelyssä

Rinkiläisiä osallistui runoillaan Tornion Kuvataideseuran Ilmastonmuutos-näyttelyn avajaisiin tiistaina 4.6.2019 Torniossa. Vuosiakin sitten kirjoitetut runot viestittivät yhteistä sanomaa näyttelyn tuoreiden kuvien kanssa.

Kuvataideseuran puheenjohtaja Mari Verronen avasi tilaisuuden Taidekamarin täpötäydelle tarkkaavaiselle yleisölle. Hänen mukaansa näyttelyssä ilmenee huoli eläinten hyvinvoinnista, jäätiköiden sulamisesta, luonnonmullistuksista. Ihmisten omaa huolta ei niinkään ole kuvattu, mutta me nousemme puhujapönttöihin ja barrikadeille ja marssimme mielenosoituksissa. Vakavaa ja erittäin ajankohtaista asiaa on kuvattu kauniisti ja värein, mikä ei yhtään vähennä asian tärkeyttä. Abstraktiset kuvaukset jättävät tilaa katsojalle. Ilmastonmuutos konkretisoituu meille kaikille eri tavoin, antaa paljon ajateltavaa.

Marin puheen ja rinkiläisten runojen jälkeen nautittiin kahvipöydän antimista ja taiteen moninaisuudesta iloisen puheensorinan säestyksellä.

Näyttely on nähtävissä Tornion Kuvataideseuran Taidekamarilla (Galleriassa), Keskikatu 26, Tornio, 29.6. asti ti-pe 12-17, la 11-15.

Kuva: Aino Ylifrantti

Takaisin sivulle Uutiset