Alkutaival

1. Rinkiläisiä Kemin museon portailla kuvan ottoa varten vuoden 1986 antologiaan Hetkessä kulkija. Vas. Taito Riihimäki, Toini Marjamaa, Siiri Miettunen, Paula Vaattovaara ja Matti Goman, käsi paketissa Eva-Maria Kärkäs, hänen takanaan Olga Salmi, Elsa Saarela, Raakel Pitkänen, Elsi Liiten ja Kalevi Sipola, taaimmaisina Esa Kylänkoski, Pentti Marjamaa ja Ossi Liiten.

6. Pruntsilla tässäkin ollaan joskus 80-luvun alussa ja hörpätään kahvia jonkin asian kunniaksi. Pöydän vas. puolella Terttu Mällinen (edessä) ja Raija Kari, oikealla puolella pöytää Esa Kylänkoski ja Kaija Koivisto.

7. Kirjoittajaryhmä Rinki teki vuoden 1984 heinäkuussa Kemi-päivillä maailmanennätyksen, jolla se pääsi Guinnessin Suureen Ennätyskirjaan! Huikean urakan päätteeksi taululle kirjoitettiin runonlausunnan uusi ME 17 tuntia 52 minuuttia. Kuvassa on meneillään Ossi Liitenin lukuvuoro.

2.Tässä ollaan ihan tavallisessa kokouksessa Kemin kaupunginkirjaston lastenosaston kerhohuoneessa silloin, kun kirjasto sijaitsi vielä Sauvosaarenkadulla. Vuosi on ehkä 1978. Tuttujakin kuvasta löytyy!

8. Rinkiläisten runotilaisuus Kemin museon savupirtissä oli 80-luvulla kytketty Kemi-päivän ohjelmaan. Kuvassa esiintymisvuoroaan odottamassa Helena Sarta (edessä), Raija Kari, Elma Rantapää ja Martti Kari.

3. Ringin seminaarissa, joka pidettiin Kemin kirjastossa marraskuussa 1981, olivat luennoitsijoina kirjailijat Veikko ja Anna-Liisa Haakana (pöydän ääressä). Kuvassa myös Aune Vartiainen (edessä), Olga Salmi ja Ossi Liiten.

Olga Salmi esittää runojaan savupirtissä.Taustalla yleisöä.

Valokuvat: Taito Riihimäki

4. Kuva lienee samasta seminaarista kuin edellinen. Istumassa edessä Niilo Aro, sitten vas. Raakel Pitkänen ja Olga Salmi sekä takana Aune ja Mauno Virtanen.

5. Antologian Lähellä ja kaukana julkistamistilaisuus pidettiin 1983 Kemissä Pruntsilla. Tärkeässä hetkessä läsnä Paula Vaattovaara (vas.), Raakel Pitkänen ja Elsa Saarela.

Takaisin sivulle Uutisarkisto