Antologian julkistaminen

Ringin 21. antologia Ovi aukeaa julkistettiin leppoisasti Kemin kirjastossa 15.9.2022. Yleisöä oli paikalla runsaasti, ja se sai monenlaista tietoa puheenjohtaja Anna Kyrön juontaessa tilaisuutta.

Kirjaston alkutervehdyksen jälkeen Anna tarkasteli puheessaan Ringin merkitystä jäsenilleen yhdistyksen alkuvuosina ja nykyisin, kun kirjoittamisen opiskelun ja julkaisemisen mahdollisuudet ovat monipuolistuneet. Yhteisöllisyyden merkitys ei ole vähäinen, mikä tuli esille tilaisuudessa.

Kuvataiteilija Sari Raikaslehto esittäytyi ja kertoi taiteestaan. Musiikki on hänelle tärkeä, mutta runot olivat alkaneet avautua antologian myötä.

Kustantaja Matti Ylipiessa keskusteli Annan kanssa muun muassa kustantamoista. Hän sanoi kannattavansa mieluummin kymmentä kymmenen työntekijän kustantajaa kuin yhtä suurta sadan henkilön kustantajaa. Kirjoittajilta hän toivoi kritiikin sietämistä.

Anna haastatteli Toini Marjamaata, pitkän linjan aktiivista rinkiläistä, ja Raili Ilolaa, uudempaa tulokasta, joka toimii monessa yhdistyksessä. Hän esitteli Naisliiton Naisten Ääni -verkkojulkaisua.

Tilaisuuden lopuksi saatiin yllätysesiintyjä: Anni Korpi esitti katkelmat Uuno Kailaan ja Eino Leinon runoista.


Kuvat: Mari Verronen ja Helge Tuisku