Etusivu

   
Kirjoittajaryhmä Rinki ry

Mikä ihmeen Rinki?

Kirjoittajaryhmä Rinki ry on vuonna 1973 perustettu merilappilainen kirjoittajayhdistys. Aktiivisessa toiminnassa mukana olevia jäseniä siinä on niin Kemistä, Keminmaalta, Torniosta, Iistä kuin Tervolastakin.

Jäsenkunnassa on sekä miehiä että naisia ja ikäjakauma peruskoulun yläluokkalaisista eläkeikäisiin. Aiempi kirjoittajakokemus ei ole välttämätön ehto jäseneksi liittymiselle. Kaikki syyt harrastaa luovaa kirjoittamista ovat hyviä, eikä aloittamiselle ole ikärajaa.

Oppia ja iloa kirjoittamiseen

Rinki on järjestänyt avointa kirjoittajakoulutusta yhteistyössä Kivalo-opiston kanssa. Luovan kirjoittamisen kurssille osallistuminen ei ole edellyttänyt Ringin jäsenyyttä. Ilmoittautuminen on tapahtunut Kivalo-opiston kautta. Uusimmat sanataidekurssit löytää Kivalo-opiston sivuilta.

Kurssit tarjoaa opastusta kirjoittamisen eri lajeissa, palautetta omista teksteistä ja johdatusta kirjallisuuden pariin. Kokoontumisajat löytyvät loppukesäisin ilmestyvästä Kivalo-opiston ohjelmasta. 

Vuosittain Rinki järjestää omana toimintanaan tai yhdessä muiden kulttuurialan toimijoiden kanssa erilaisia seminaareja, esiintymistilaisuuksia, retkiä ja muita tapahtumia.

Julkaisutoimintaa jäsenille

Rinki julkaisee jäsentensä teksteistä koostetun antologian vähintään joka kolmas vuosi. Tähän mennessä on ilmestynyt 20 antologiaa, joita voi lainata useimmista Lapin kirjastoista. Viimeisin antologia on ilmestynyt vuonna 2018.

Rinkiläisten runoja, aforismeja, novelleja, kertomuksia ja pakinoita löytyy myös useista muista julkaisuista, lehdistä ja kirjoituskilpailujen palkintolistoilta. Pienoisnäytelmiä ja runokoosteita on esitetty lausuntailloissa ja alueen tapahtumissa.

Osa rinkiläisistä on julkaissut omia teoksiaan joko omakustanteina tai kustantajan kautta.

Tutustu - tule mukaan!

Näillä sivuilla voit tutustua rinkiläisten aiemmin julkaisemattomiin teksteihin. Lisäämme aineistoa säännöllisesti, joten sivuilla kannattaa pistäytyä useamminkin. Jäsenenä voit tarjota omia tekstejäsi julkaistavaksi. Lue ja anna palautetta!

Jos olet kiinnostunut kirjoittamisesta ja Ringin toiminnasta, luovan kirjoittamisen kurssi on luonteva tapa tulla mukaan joukkoomme. Rinkiin saat yhteyttä mm. alla olevan sähköpostiosoitteen kautta.

https://www.facebook.com/kirjoittajarinki  Rinki Facebookissa

Kahvila Rinki

Kahvila Rinki on muodoltaan vapaa tapaaminen sekä Ringin jäsenille että muille kirjoittamisesta kiinnostuneille, jotka haluavat tutustua yhdistyksemme toimintaan. Tapaamisessa mm. käsitellään ja arvioidaan läsnäolijoiden omia tekstejä.

Kahvila Rinki aukeaa syyskuusta toukokuuhun noin kerran kuukaudessa. Katso seuraava kokoontuminen Jäsenasiat-sivulta.


Tervetuloa Ringin
nettisivuille

Löydät näiltä sivuilta kaiken saman aineiston kuin vanhoilta kotisivuilta.
Proosa ja Lyriikka sisältävät Ringin jäsenten kaunokirjallisia tekstejä.
Uutiset kertoo Ringin omista tai muista sellaisista tapahtumista, joihin rinkiläiset osallistuvat.
Vinkeissä on ajankohtaista tietoa kirjoituskilpailuista. Sieltä löydät myös muuta nippelitietoutta kirjoittajan pakaasiin.
Lukurinki esitttelee kirjoja, bongaa Suomea maailmankirjallisuudessa jne.
Uutisarkistoon siirtyvät vanhat uutiset sekä pääkirjoitukset (Rinki; ajassa nyt!). Arkistossa voit tutustua Ringin historiaan sen perustamisesta aina tähän hetkeen saakka.
Arkistosivuilta löydät myös tiedot Ringin omista julkaisuista.
Jäsenasioissa julkaistaan ilmoitustaululla tiedotuksia jäsenille tärkeistä asioista. Samassa osiossa on luettelo hallituksen jäsenistä ja muista toimihenkilöistä. Siellä voit tutustua myös yhdistyksen sääntöihin. Uutuutena sivuilla on sähköinen jäsenhakemuskaavake.
Palautelomakkeella voit kertoa mielipiteitäsi sivustolla julkaistuista kaunokirjallisista teksteistä (välitämme palautteen ko. kirjoittajalle) sekä tehdä ehdotuksia sivujen parantamiseksi. Otamme kiitollisina vastaan sekä risut että ruusut.
Viihtykää seurassamme!